[O1] Przestał działać pomiar prędkości i odległości w liczni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p.piasecki
    Classic
    • 2012
    • 5

Z dzialka, mpzp, uwarunkowaniem prawnym, mediami, geodezja itp. wszystko jest ok :-)
    Mnie po prostu interesuje wasza opinia jesli chodzi wlasnie o aktualny czas. Problemy w Grecji/Europie, banka w PL na nieruchomosciach i ich spadek cen itd. Wlasnie to mnie zastanawia i sprawia, ze nie wiem czy to wlasciwy czas.
  • Acio
    Drive
    • 2011
    • 64

Witam
    Licznik przestał pokazywać prędkość i odległość, po głębszym sprawdzeniu okazało się, że na czujniku halla na skrzyni biegów do którego idą 3 przewody nie idzie napięcie, na przewodzie czarnym z dwoma czerwonymi paskami nie ma napięcia, po podaniu napięcia +5V wszystko działa, jeszcze nie zaglądałem do licznika, może jakieś sugastie gdzie przewód może być przerwany ??
    Brak błędów diagnostycznych w liczniku.
    Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

• Krzysztof_ICE
      Classic
      • 2011
      • 7

Mam ten sam problem w Octavii. U mnie powodem na 99% jest nieszczelność złącza J14 wiązki z silnika do zegarów. To złącze w Octavii znajduje się pod akumulatorem z prawej strony. Po rozpięciu złącza wylałem z niego coś w rodzaju wody, wszystko było zaśniedziałe. Czyszczenie nie pomogło - chyba wyrzucę to złącze i połączę kable na krótko.
      Powodzenia.
      KK

Komentarz

Pracuję...